Komt Persoon na verlenging wereldtitel naar Sportgala?

Zelfs breukje in de hand houdt onze boksster niet tegen

BELGA
Delfine Persoon heeft op Wapenstilstand haar wereldtitel bij de vrouwen lichtgewichten verlengd. De West-Vlaamse haalde het in Zwevezele na een hardbevochten kamp op punten van de Française Maiva Hamadouche. Of ze op 19 december naar het Sportgala komt? Wellicht niet. Meer dan waarschijnlijk kiest ze voor de WBC Convention in Mexico, waar ze in aanmerking komt voor de 'pound for pound-bekroning', een eretitel over alle gewichtscategorieën heen.

De kamp tegen Hamadouche zorgde voor de nodige schade. "Ik vrees voor een breukje in mijn rechterhand. Ik kreeg tijdens de vierde ronde een fikse pijnscheut. Mijn hand ziet blauw. Het hypothekeerde het verdere verloop van mijn wedstrijd", stelde Persoon. De West-Vlaamse verlengde voor de derde keer haar wereldtitel, meteen haar 26e zege op rij. "Zolang je wint is het leuk."

"Durfde niet meer door te slaan"
"Ik wist dat ik technisch de betere bokster was van de twee. In het begin had ik het knap lastig. De Française bokst minder technisch dan ikzelf maar ze bleef wel steeds komen en gaf nooit op. Net als de Argentijnse Erica Anabella Farias. Toen heb ik het ook lastig gehad. Ik probeerde de wedstrijd technisch op te lossen, maar dat lukte niet zo goed met die blessure. Ik kon moeilijk stoppen met rechts. Ik durfde ook niet meer door te slaan. Schrik om de opgelopen handblessure te verergeren."

"En nu de zaal opruimen"
De ondertussen 30-jarige boksster gaat vrijdag al terug aan het werk bij de spoorwegpolitie. "Ik zou graag wat meer rust nemen maar dat lukt me niet omdat ik vrijdag terug aan het werk ga met de late shift. Zaterdag heb ik dagdienst. De combinatie werken en topsport wordt alsmaar zwaarder maar ik moet de twee nu eenmaal samen doen. Ik begin stilaan ouder te worden. Ik doe dit nu zowat zeven jaar, werken/sporten. Donderdag (vandaag, red.) kom ik mee de zaal helpen opruimen. Ik vind dat ik dat moet doen. De mensen hier doen ook zoveel voor mij. Na mijn kamp in Zwitserland had ik twee weken verlof nu dus niet."

Sportvrouw van het jaar
Vraag is of haar wereldtitel dit jaar wél hoger ingeschaald word dan bijvoorbeeld het EK-goud van Charline Van Snick of het EK-zilver van Nafi Thiam in de verkiezing van Sportvrouw van het Jaar. Op het Sportgala moeten ze er niet van uitgaan dat Persoon aanwezig zal zijn. "De titel van Sportvrouw van het Jaar? Ik ga wellicht in op een uitnodiging vanuit Mexico waar ik uitgenodigd ben voor de WBC Convention (ze komt er in aanmerking voor de pound for pound-bekroning, red.). Maar eerst ga ik genieten van deze overwinning en een pak friet met hamburger eten."

BELGA

Donderdag (vandaag, red.) kom ik mee de zaal helpen opruimen. Ik vind dat ik dat moet doen. De mensen hier doen ook zoveel voor mij. Na mijn kamp in Zwitserland had ik twee weken verlof nu dus niet

Delfine Persoon
BELGA

De titel van Sportvrouw van het Jaar? Ik ga wellicht in op een uitnodiging vanuit Mexico waar ik uitgenodigd ben voor de WBC Convention. Maar eerst ga ik nu wat genieten van deze overwinning

Delfine Persoon
PHOTO_NEWS
BELGA
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS