Kogelstoter werpt scheidsrechter dood

afp

Op een atletiekmeeting in de Tsjechische hoofdstad Praag is het kogelstoten het voorbije weekend op een menselijk drama uitgedraaid. Een atleet wierp de zes kilogram zware kogel pardoes op een scheidsrechter die naast de werpcirkel stond opgesteld. De 78-jarige Petr Zeman, een referee met tientallen jaren dienst, kreeg het projectiel vol in de maagstreek. Door de impact werd hij het slachtoffer van een hartstilstand. Toegesnelde ambulanciers probeerden de official, die ook diverse ribben brak, nog vergeefs te reanimeren.

De meeting werd na het incident onmiddellijk stopgezet. De politie heeft een onderzoek geopend naar de omstandigheden van het ongeval. Op zijn website laat de Internationale Atletiekfederatie (IAAF) weten 'diep geschokt' te zijn door het tragische nieuws. "Wij betuigen ons diepste medeleven aan de familie van Petr Zeman, die de atletieksport vele jaren heeft gediend als scheidsrechter."
4 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Alain Terrieur

  Wat een verschrikkelijk jammer ongeval. En dan nog wel in het kogelstoten? Dat is net het werpnummer met de kortste afstand. Dat een discus, een slinger of een speer op 40 tot bijna 100 meter al eens verrassend kan terechtkomen is begrijpelijk als je ook nog eens de weersomstandigheden meerekent. Maar bij kogelstoten is de afstand 'amper' 20 tot 25 meter maximaal.

 • Ivan Klemic

  je moet wel opletten als ze aan het gooien zijn natuurlijk... maar hoe groot is de kans dat dat gebeurt

 • Carlos Baillieu

  Dat is wel heel erg veel tegenslag, het gaat jaaaren goed en dan heb je ineens teveel zelfvertrouwen en de atleet maakt op dat moment een fout. Normaal gezien gaat alles redelijk gestructureerd en dan ja.....

 • Pedro Gonzalez

  Ik heb me al zo vaak afgevraagd waarom er zo weinig ongelukken gebeuren in die tak van sport, zoals in het speer- en discuswerpen. Zie maar op welke kleine afstand deze levensgevaarlijke voorwerpen in de buurt van de scheidsrechters vaak neerkomen, om het nog niet te hebben over de lopers die hun rondjes inmiddels afleggen.