Ga naar de mobiele website
^ Top

Klitschko 13 kilo zwaarder dan Franse uitdager

reuters
De Oekraïnse bokser Vladimir Klitschko is 13 kilogram zwaarder dan de Fransman Jean-Marc Mormeck, tegen wie hij zaterdag in Düsseldorf zijn WBA-, WBO-, en IBF-titels bij de zwaargewichten op het spel zet. Dat bleek bij de officiële weging. De 35-jarige Klitschko liet 111 kilogram optekenen. Mormeck, 39 jaar, plaatste 98 kilogram op de weegschaal.

De weging gebeurde in een ontspannen sfeer, heel anders dan twee weken terug bij het duel tussen Vladimirs broer Vitali Klitschko, die tijdens de weging al klappen kreeg van de inmiddels geschorste Brit Derek Chisora. Beide boksers begroetten elkaar vriendelijk met een handruk en een glimlach. Oog in oog stonden ze alleen voor de foto.
 
"In zijn ogen heb ik vastberadenheid gezien, maar ik denk dat hij in de mijne hetzelfde kon waarnemen", verklaarde Mormeck. "Dertien kilo verschil lijkt veel, maar ik ben lichter en kan me dus ook sneller bewegen. Waar zou ik bang van moeten zijn? Hij is groter (1m98 tegen 1m81), zwaarder en heeft een grotere reikwijdte (+17 centimeter). En dan? De groten hebben wel vaker problemen met de kleintjes. Ik moet gewoon zorgen dat ik de snelste ben. Ik heb moeten werken om in deze gewichtsklasse terecht te komen (Mormeck was al wereldkampioen bij de lichtzwaargewichten) en wil het hem nu zo lastig mogelijk maken."

reuters
reuters
Meer over


Gesponsord

Meld een bug