Kimberly Buys als tiende naar halve finale 50 meter vlinderslag

Kimberly Buys eerder op dit WK in actie(Archief).
PHOTO_NEWS Kimberly Buys eerder op dit WK in actie(Archief).
Kimberly Buys is voorlopig nog op koers voor een finaleplaats op haar favoriete nummer op het WK zwemmen. De zwemster tikte in in haar reeks als tiende van de hele uitslag aan in een tijd van 26.28.

Buys klokte de tiende tijd op 64 deelneemsters, wat ruim volstond voor een plaats in de halve finales van vrijdagavond. De snelste chrono kwam op naam van de Zweedse Sarah Sjöström met 25.43.

"Mijn tijd is voldoende voor de halve finale. 18 honderdsten boven mijn persoonlijk record is niet zo heel veel. Dit is oké voor mij. Maar voor een finale zal ik in de buurt van 26.0 moeten komen. Het blijft mijn challenge ooit onder die grens te gaan. Ik ga het proberen, daarvoor zijn we hier", verklaarde Buys aan onze man ter plaatse.

In de eerste reeks was er de opmerkelijke deelname van Alzain Tareq. De zwemster uit Bahrein is amper 10 jaar oud en mag zich voortaan de jongste deelnemer ooit aan een WK noemen. Ze werd in de reeksen allerlaatste in 41.13, bijna vijf seconden achter de voorlaatste.

Eerder dit WK haalde Kimberly Buys ook al de halve finales op de 100 meter vlinderslag. Dat deed ze door in de reeksen haar Belgische record aan te scherpen tot 58.36. Op de 100 en 200 meter vrije slag raakte ze niet door de reeksen.