Kim Huybrechts vlot naar tweede ronde PDC WK darts

Kim Huybrechts
PHOTO_NEWS Kim Huybrechts
Kim Huybrechts heeft zich in het Alexandra Palace in de Britse hoofdstad Londen net als zijn broer Ronny geplaatst voor de tweede ronde van het PDC wereldkampioenschap darts (1.530.000 euro). De 29-jarige Antwerpenaar versloeg de Noord-Ier Michael Mansell met 3-0.

Kim Huybrechts (PDC 18) zette meteen druk op zijn tegenstrever. Met vier 140 worpen en één 177 worp pakte hij de eerste set met 3-0. Huybrechts pakte ook het eerste leg van de tweede set. Met een 177 worp bracht hij zijn gemiddelde op 104 per drie darts. In het tweede leg van de tweede set miste de nummer een van ons land echter tien pijlen voor een 2-0 voorsprong en Mansell (PDC 42) maakte er 1-1 van. Toch was het Huybrechts die de tweede set won met 3-2 na een 108 uitworp in het vijfde leg. In de derde set nam Mansell, die ondertussen al vijf 180 maximumworpen op zijn naam had staan, een 2-1 voorsprong, maar Huybrechts lukte een 148 uitworp, waarna hij in het vijfde leg een 80 uitworp noteerde voor de zege.

getty

"Tevreden over mijn uitworpen"
Huybrechts haalde een gemiddelde van 99.49 per drie darts. Hij wierp slechts één 180 maximum, maar wel 17 worpen van 140 of meer. In de volgende wedstrijd neemt hij het op tegen de winnaar van de wedstrijd tussen de Cyprioot John Michael en de Engelsman Ian White, die vorig jaar Huybrechts uitschakelde. "Ik vond dit toch nog niet een overtuigende zege", verklaarde Huybrechts. "Mijn tegenstrever stond echt niet goed te spelen. Hij heeft mij in het verleden al twee keer geklopt en hij speelde toen beter. Het was vooral belangrijk om de eerste set te winnen en dat ging vlot. Ik ben vooral tevreden over mijn uitworpen. Enkel in de tweede set ging het even fout."

PHOTO_NEWS