Kim Huybrechts uitgeschakeld in achtste finale

PHOTO_NEWS
Robert Thornton heeft in het Ierse Killarney het elfde toernooi in het Players Championship darts gewonnen. In de finale versloeg de 46-jarige Schot Jamie Caven met 6-5.

Zijn tweede zege van het seizoen in het Playes Championship leverde Thornton 10.000 pond (11.800 euro) op. In mei had hij in de finale van de eerste manche Ronny Huybrechts met 6-0 verslagen.

Huybrechts kwam er deze keer niet aan te pas. Al in de eerste ronde ging hij er uit met een 6-3 nederlaag tegen Jim Walker. Voor Kim Huybrechts eindigde het na een 6-3 zege tegen Mick Todd, een 6-2 tegen Stephen Hardy en een 6-2 tegen de Welshman Jamie Lewis in de achtste finales met een nipte 6-5 nederlaag tegen de Schot John Henderson.

De Engelsman Wesley Newton liet in de derde ronde tegen de Duitser Jyhan Artut een nine-darter optekenen. Het was al de vierde nine-darter deze week, nadat de Nederlander Michael van Gerwen, Mervyn King en Kim Huybrechts het kunststukje in de Champions League of Darts opgevoerd hadden. Vandaag wordt in Killarney het twaalfde van zestien toernooien in het Players Championship gespeeld.