Kim Huybrechts niet opgewassen tegen Wade

PHOTO_NEWS
Kim Huybrechts heeft voor de tweede opeenvolgende week een nederlaag geleden tijdens de Premier League darts. De 29-jarige Nijlenaar moest nu met 7-2 zijn meerdere erkennen in de Engelsman James Wade.

Van bij de start moest Huybrechts het spel ondergaan. Wade (PDC 6) nam meteen het initiatief en met een hoog gemiddelde en perfecte uitworpen nam hij een 3-0 voorsprong. Huybrechts (PDC 17), die vorige week met 7-3 verloor van de Nederlander Michael van Gerwen (PDC 1), miste in de eerste drie legs vier dubbel uitworpen. Met een 45 uitworp kon hij toch de nul van achter zijn naam wegvegen.

Wade bleef echter bij de zaak en met uitworpen van 143, 64 en 50 kwam hij op één leg van de zege. Huybrechts lukte in het achtste leg een 11-darter, maar Wade, de winnaar van de Premier League in 2009, pakte het negende leg voor de zege.

Wade haalde een gemiddelde van 104.09 per drie darts, waarbij hij maar liefst 70% van zijn uitworpen lukte. Huybrechts kwam niet verder dan 93.57 per drie darts en lukte slechts 28.57% van zijn uitworpen.