Kim Huybrechts naar achtste finales Dutch Darts Masters

Kim Huybrechts op archiefbeeld.
PHOTO_NEWS Kim Huybrechts op archiefbeeld.
Kim Huybrechts heeft zich in het Nederlandse Venray geplaatst voor de achtste finales van he Dutch Darts Masters (PDC/157.800 euro).

Huybrechts (PDC 17) versloeg na een spannende wedstrijd de Ier William O'Connor (PDC 67) met 6-5. In een hoogstaande partij, waarbij beide spelers aanvankelijk een gemiddelde haalden van meer dan honderd per drie darts, werden de eerste twee legs gedeeld. Bij een 2-1 voorsprong voor Huybrechts wierp de Antwerpenaar een 11-darter waarmee hij door de darts van O'Connor brak. De 28-jarige Ier sloeg echter terug in leg zeven met een 80 uitworp, waarna hij in leg acht met een 12-darter de bordjes gelijk hing. In leg negen lukte Huybrechts ook een 12-darter. In een zwak twaalfde leg miste de Antwerpenaar twee darts voor de zege. O'Connor stelde gelijk. In de beslissende leg startte Huybrechts met een 180 maximum waarmee hij een kloof sloeg. Met een 32 uitworp kon hij zijn plaats in de achtstes finales verzilveren.

In de achtste finales moet Huybrechts het opnemen tegen de Engelsman Ian White (PDC 12). Huybrechts wierp in zijn wedstrijd twee 180 maximum worpen, en veertien 140 worpen, waarbij hij een gemiddelde haalde van 97.32 per drie darts. Hij lukte 46.15% van zijn uitworpen.