Kim Huybrechts legt Phil Taylor het vuur aan de schenen, maar redt het niet

PHOTO_NEWS
Kim Huybrechts (PDC 18) is er  in het Alexandra Palace van Londen niet in geslaagd zich voor de kwartfinales van het wereldkampioenschap darts te plaatsen. De 29-jarige Antwerpenaar maakte het zestienvoudig wereldkampioen Phil Taylor (PDC 2) wel knap lastig. De 54-jarige Engelsman moest tot het uiterste gaan en kon pas in een beslissende zevende set het laken naar zich toe trekken (4-3).

In een wedstrijd van hoog niveau was het Huybrechts die telkens het voortouw nam. Nadat Taylor in het eerste leg van de beslissende set met een 96 uitworp meteen door de worp van Huybrechts brak, lag de Belg echter in de touwen. Snookerlegende Ronnie O'Sullivan keek toe hoe dartslegende Taylor onze landgenoot vervolgens genadeloos afmaakte. Het werd 1-3, 3-2, 2-3, 3-0, 0-3, 3-2 en 3-0. Taylor eindigde met een gemiddelde van 102,52 per drie darts. Huybrechts deed het met 96,93 ook niet onaardig en was accurater op de dubbels: 48,15 procent tegen 42,86 voor Taylor.

"Ik voelde me de betere speler", verklaarde Huybrechts. "Ik heb mijn uiterste best gedaan en met heel mijn hart gespeeld. Taylor geeft geen cadeautjes, je moet je kansen zelf creëren. In de laatste set is me dat niet gelukt. Toch ben ik trots op mijn prestatie. Taylor heeft hier al weet ik hoe vaak gestaan, voor mij was dit pas het vierde WK, maar ik kom terug."

Huybrechts was er bijzonder dichtbij.
PHOTO_NEWS Huybrechts was er bijzonder dichtbij.
PHOTO_NEWS
WATCH: Phil Taylor wraps up a 4-3 win over Kim Huybrechts at Ally Pally! #WorldDarts

"Ik ben sprakeloos", reageerde Taylor. "Ik moest altijd maar achtervolgen. Het was zwaar. Gelukkig kon ik die 96 uit de mouw schudden. Dat heeft hem de uppercut gegeven. Kim is een talentvolle speler, maar ik heb het voordeel van mijn ervaring. Daarom heb ik nooit echt getwijfeld en kijk, ik ben er nog bij. Ik moet nog aan mijn nieuwe pijltjes wennen en zal alleen maar beter worden."

Om een plaats in de halve finales neemt Taylor het op tegen de Nederlander Vincent van der Voort (PDC 23), die eerder op de dag de Engelsman Dean Winstanley (PDC 27) met 4-2 uitschakelde.

PHOTO_NEWS
WATCH: Kim Huybrechts and Phil Taylor are on stage at Ally Pally! #WorldDarts