Kim Huybrechts in achtste finales tegen 'The Power'

Kim Huybrechts weet met zijn vreugde geen blijf en mag nu nog eens proberen om de taaie Engelsman Taylor te kloppen.
PHOTO_NEWS Kim Huybrechts weet met zijn vreugde geen blijf en mag nu nog eens proberen om de taaie Engelsman Taylor te kloppen.
Kim Huybrechts (PDC-18) neemt het in de achtste finales van het PDC wereldkampioenschap tegen levende dartslegende Phil Taylor op. De 54-jarige Engelsman - nummer twee op de wereldranglijst - schakelde vanavond de Welshman Mark Webster (PDC-32), de BDO-wereldkampioen van 2008, met 4-0 uit. 'The Power' liet daarbij een gemiddelde van 101,9 optekenen. De setstaden waren 3-1, 3-2, 3-1 en 3-0.

Onze landgenoot Huybrechts plaatste zich eerder op de dag met een 4-3 zege tegen Ian White (PDC-15). De 29-jarige Antwerpenaar gooide aan een gemiddelde van 93,74 per drie darts.

17de titel?
Taylor jaagt in het Alexandra Palace van Londen een zeventiende titel na. Hij was twee keer wereldkampioen van de BDO (British Darts Organisation) en veertien keer van de PDC (Professional Darts Corporation). In totaal heeft hij 208 proftoernooien, met daarbij 82 majors, op zijn palmares.

Nog geen zege
Kim Huybrechts speelde zes keer eerder tegen Taylor en moest telkens het onderspit delven. In hun vorige ontmoeting - in oktober 2013 - kwam Huybrechts wel dicht bij de zege, maar moest hij uiteindelijk toch met 6-5 de duimen leggen. Deze keer spelen Huybrechts en Taylor naar een best of seven. De wedstrijd wordt dinsdagavond gespeeld.

PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
Belga