Kibet en Carton maken zegegebaar aan Zilvermeer in Mol

BELGA
De Keniaan Alex Kibet toonde zich vandaag in Mol de beste in de eerste individuele manche van het nieuwe CrossCup-seizoen. Bij de vrouwen was Louise Carton primus.

Aan het Zilvermeer was Kibet na een wedstrijd over 9.200 meter duidelijk de sterkste. Na een afwachtende start liep de 25-jarige Keniaan halfweg de race weg van de concurrentie en pakte zo de zege. Uittredend CrossCup-laureaat Isaac Kimeli was de beste van een achtervolgend groepje. Hij haalde het in een sprint voor de Oostenrijker Andres Voijta. Thomas De Bock finishte als vierde, en tweede Belg.

Dejaeghere tweede
Aan het Zilvermeer in Mol snelde de 21-jarige Carton, de titelverdedigster, na een wedstrijd over 6.200 meter naar de zege. Ze nam van bij de start het initiatief en had aan de finish een ruime voorsprong op Veerle Dejaeghere. De dertienvoudige CrossCup-laureate, 42 inmiddels, eindigde als tweede voor de Zwitserse Fabienne Schlumpf.

Start in Gent
De 34e editie van de CrossCup werd vorig weekend op gang gefloten met de Relays in Gent. De zeges gingen daar naar Olympic Essenbeek Halle (Thomas De Bock, Simon Debognies, Isaac Kimeli) bij de mannen en Meetjesland (Lindsay Van Basselaere, Zenobie Vangansbeke, Louise Carton) bij de vrouwen.

Op zondag 29 november staat in Roeselare de tweede individuele wedstrijd op het programma.

BELGA