Khabib over gevecht met McGregor: "Hij smeekte: 'Alsjeblieft, vermoord me niet‘”

Khabib Nurmagomedov (R) vecht tegen McGregor.
USA TODAY Sports Khabib Nurmagomedov (R) vecht tegen McGregor.
Khabib Nurmagomedov wist in oktober vorig jaar het titanengevecht met Conor McGregor te winnen. Na het gevecht gingen beide mannen (en hun entourage) nog even door met knokken, waarna Khabib een schorsing kreeg. Tegen BBC zegt hij nu: “Waarom verdient hij een herkansing? Hij smeekte: ‘alsjeblieft, vermoord me niet.’ En nu praten we over een rematch?”

Khabib zorgde voor enorme naamsbekendheid na het gevecht (en de strijd na afloop) met de Ierse superster McGregor. In september zal Khabib zijn rentree maken tijdens UFC 242 in Abu Dhabi. “Wat er is gebeurd op 6 oktober (gevecht met McGregor, red.), is slechts het begin van mijn erfenis”, aldus de Russische vechter. “Mijn leven is veranderd, zeker weten. Ik ben wat bekender en er zijn veel dingen in m'n leven veranderd. Maar in mijn hoofd is niets veranderd.”

McGregor (L) en Khabib.
AP McGregor (L) en Khabib.

Khabib, die uitstekende papieren kan overleggen (27 zeges in de ring, nul nederlagen), zegt geen spijt te hebben van iets. “Nee, helemaal nergens van”, is hij duidelijk. Net als Khabib kreeg ook McGregor een schorsing na de knokpartij na afloop. De Ier moest zes maanden toekijken. Nu wordt er zachtjes gesproken over een rematch tussen Khabib en McGregor, maar de Rus ziet dat niet zitten. “Waarom verdient hij een herkansing? Hij klopte af en smeekte ‘alsjeblieft, vermoord me niet.’ En nu praten we over een rematch?”, vraagt Khabib zich af.

AFP
Khabib met zijn UFC-titel.
AFP Khabib met zijn UFC-titel.
AFP
AFP
AP5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • dirk claes

  Khabib is toch niet helemaal eerlijk. Eerst verklaart hij dat geld niet belangrijk is en hem niet interesseert . Nu heeft hij een van de beste deals in de UFC afgesloten .

 • Lilly Daems

  Het zeggen van vermoord mij niet is een truc om je tegenstander belachelijk te maken tijdens het gevecht . Dit word recht met een smile in het gezicht gezegd om de tegenstander zijn controle te laten verliezen en die dan zich meer focust op woede (ongecontroleerd vechten) ! Eigenlijk is MC Gregor wel slim héhé

 • Peter Neefs

  Hebben die kabouters nu nog niet genoeg aandacht gekregen?

 • Michel Philippe

  Gewoon boksen verbieden. Tot er weer een dode valt.

 • Jakke Troost

  Was McGregor geen uitdager aan het zoeken voor zijn vriendje Bieber?