Kevin Hanssens nieuwe Belgische kampioen snooker

Kevin Hanssens.
Ellen Demarré Kevin Hanssens.
Kevin Hanssens is de nieuwe Belgische kampioen snooker. Hij haalde het vandaag in de finale van het BK in Sint-Truiden met 7-3 van de uittredende kampioen Peter Bullen.

De 32-jarige uit Laarne, die in 2005 de juniorentitel behaalde, stond vrijwel het hele toernooi sterk te spelen. In de finale nam Bullen, de tweevoudige kampioen, een 2-1 voorsprong. Vanaf de derde frame kwam Hanssens meer in zijn ritme en stelde hij 3-3 gelijk. De Laarnenaar lukte nog een break van 84 en won uiteindelijk met 3-7.

"Het moet allemaal nog een beetje bezinken", verklaarde Hanssens. "Ik heb mij echt goed voorbereid op dit kampioenschap. In de competitie heb ik een sterk seizoen achter de rug, waarbij ik het Oost-Vlaams kampioenschap won. Samen met een rankingzege kon ik mij maar net plaatsen voor het BK. Ik moest echter alle kwalificatieronden spelen, maar die won ik allemaal vrij vlot. Het vertrouwen was dan ook groot voor aanvang van de eindfase waar ik zonder druk speelde. Ik had hier dan ook weinig te verliezen. Volgend seizoen ga ik proberen om de Belgium Rankings te spelen en mij te plaatsen voor deelname aan een Europees of wereldkampioenschap bij de amateurs."

"Ontgoocheld, maar tevreden"
Uittredend kampioen Peter Bullen was ontgoocheld over zijn eigen niveau in de finale, maar blikte toch tevreden terug op het BK. "Ondanks dat ik heel weinig getraind heb, sta ik toch opnieuw in de finale, dat had ik niet verwacht, en ben ik dan ook heel blij om." Bullen won eerder op het BK al de titel bij de dubbels samen met Steve Lemmens. In de finale haalden ze het nipt van Jurian Heusdens en Tomasz Skalski.

Jeff Jacobs is de nieuwe Belgische kampioen bij de junioren, bij de Masters +40 behaalde Tom De Wit zijn eerste BK-titel. Wendy Jans blijft de onbetwiste kampioene bij de vrouwen, voor de veertiende keer in haar snookerloopbaan toonde ze zich te sterk voor de tegenstand.

Peter Bullen.
Ellen Demarré Peter Bullen.

Uitslagen finales

MANNEN
Kevin Hanssens - Peter Bullen 7-3
65/13 - 48/80 - 37/64 - 77/37 - 75(37,33)/42(34) - 20/71(43) - 76(33)/24 - 73/13 - 84(84)/0 - 61/10.

JUNIOREN
Jeff Jacobs - Kobe Vanoppen 6-5

MASTERS +40
Tom De Wit - Mario van Herk 4-2

VROUWEN
Wendy Jans - Cathy Dehaene 4-0

ROLSTOELATLETEN
Kurt Deklerck - Patrick Puttemans 3-0