Kevin Borlée: "Als we ons topniveau halen in Rio, mogen we hoop koesteren"

PHOTO_NEWS
"Wij moeten ons concentreren op wat we zelf in handen hebben. De rest gebeurt zoals het gebeurt." De broers Borlée liepen op het voorbije WK in Peking hun beste seizoenschrono's op de 400 meter. Die volstonden echter niet voor een individuele finaleplaats. Met de Belgian Tornados scheerden ze dit jaar wel hoge toppen.

Kevin, Jonathan en Dylan Borlée vertoeven momenteel samen met een rist andere Belgische atleten in Lanzarote in het kader van de olympische stage van het BOIC. Tijdens een persmoment blikten ze donderdag terug op het voorbije seizoen.

"Klaar voor de uitdaging"
"Met de aflossing hebben we bewezen dat we over een topploeg beschikken", zegt Kevin, die verwijst naar het goud op het EK indoor in Praag (met een Europees record), het brons op de Relays in de Bahama's en de vijfde plaats in Peking. "Als we in Rio onze tijd nog kunnen aanscherpen, blijft alles mogelijk. We zijn in ieder geval allemaal erg gemotiveerd en klaar voor de uitdaging."

Individueel te kort
Terwijl de Belgen als team schitterden - het leverde hen zelfs de Nationale Trofee voor Sportverdienste op - bleken ze op de individuele 400 meter tekort te schieten om mee te spelen voor de prijzen. Enkele jonge wolven uit landen als Botswana, Trinidad & Tobago en de Dominikaanse Republiek hielden hen uit de finale met verrassend scherpe chrono's.

"Zo goed mogelijke chrono neerzetten"
"Het moet ons eerste doel zijn een zo goed mogelijke chrono neer te zetten", zegt Kevin. "Als we ons topniveau halen, mogen we hoop koesteren. Maar het ging dit jaar wel heel erg snel op het WK. Wij moeten ons concentreren op wat we zelf in handen hebben. Daarvoor werken we constant. Voor de rest zijn er zoveel dingen om rekening mee te houden."

"Terugkijken op mooi jaar"
"Ik zal het maximale doen om mijn beste niveau te halen", vult Jonathan aan. "We zullen dan wel zien waar het naartoe leidt. Ik wil geen plaats of chrono vooropstellen. Het is afwachten. Het WK in Peking hebben we verteerd. We mogen terugkijken op een mooi jaar. Nu vertrekken we vanaf deze basis."

BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS