Keniaanse atleet Alfred Kipketer mist drie dopingcontroles en is voorlopig geschorst

Alfred Kipketer
Photo News Alfred Kipketer
Enkele dagen na de spraakmakende dopingschorsing van marathonloper Wilson Kipsang is er een volgend dopinggeval in de Keniaanse atletiek. Alfred Kipketer, die in de olympische finale van de 800 meter in Rio 2016 als zevende eindigde, heeft drie dopingcontroles gemist en is voorlopig geschorst. Dat meldde de integriteitseenheid AIU, die de dopingzaken in de internationale atletiek behandelt.

De 23-jarige Kipketer was twee keer wereldkampioen op de 800 meter bij de junioren. Zijn persoonlijk record van 1:42.87 liep hij in 2016 tijdens de wedstrijd uit de Diamond League in Parijs. Zijn vermaarde landgenoot Kipsang zou ook bewust dopingcontroles hebben ontlopen en bovendien hebben geknoeid met monsters. De 37-jarige Kipsang liep in 2013 in Berlijn een wereldrecord van 2:03.23 op de klassieke afstand van 42,195 kilometer. Hij won onder meer ook de marathons van Londen en New York en brons op de Olympische Spelen van Londen in 2012. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.