Junior Bauwens is Europese bokstitel kwijt

Junior Bauwens is zijn titel kwijt aan Lancia
belga Junior Bauwens is zijn titel kwijt aan Lancia
Jean-Pierre Junior Bauwens heeft zijn Europese bokstitel bij de lichtgewichten moeten inleveren. De 27-jarige Gentenaar ging gisterenavond in zijn titelkamp in het Palazzetto Dello Sport in Rome erg nipt onderuit tegen zijn Italiaanse uitdager Manuel Lancia. Die haalde het op punten, het werd 115-113, 115-113 en 113-115.

Bauwens leed pas zijn tweede nederlaag in 40 kampen. Hij won er 37, waarvan 22 met KO, daarnaast heeft hij ook nog een draw op zijn palmares staan. Zijn opponent Lancia won voor de dertiende keer in vijftien kampen.

Het was voor Bauwens de eerste keer dat hij in het buitenland moest boksen. Voor aanvang van de kamp hekelde de entourage van de Gentenaar nog de chaotische werkwijze van de Italianen. Zij hadden de verplichting om de organisatie op zich te nemen, maar deden er blijkbaar alles aan om Bauwens te boycotten.

Lees nu één maand gratis HLN Sport Plus. Met exclusieve columns (Jan Mulder, Hugo Camps, Herman Brusselmans, Marc Degryse, ...), een unieke stats-zone en bijzondere videoreportages. Maar ook dagelijks nieuws van jouw favoriete club uit de Jupiler League. Probeer het NU gratis op www.hln.be/sportplus