Junior Bauwens: "Gent is een echte boksstad"

PHOTO_NEWS
"Ik heb het niet alleen over de sport, maar ook over de mentaliteit van de mensen hier." In een exclusief interview in onze weekendkrant steekt Europees bokskampioen Junior Bauwens zijn liefde voor de Arteveldestad niet onder stoelen of banken.

"Weet je wat hier een typische uitspraak is: nie neute, nie pleuje. Niet zagen, niet plooien maar doorwerken. Die kunstenaar die overleden is, Jan Hoet, heeft het zelf nog gezegd: boksen is een metafoor voor het leven." Bauwens ziet dat ook zo; voor hem is Gent als een boksring. "Iedereen hier levert zijn eigen gevecht."

Op 20 juni werd de Gentenaar in het Tolhuis Europees kampioen door de Hongaarse titelverdediger Gyorgy Miszei in de vijfde ronde knock-out te slaan. Stilaan begint Bauwens te dromen van de wereldtitel, maar: "Ik ga het rustig aanpakken. Mijn toppunt moet nog komen, geloof ik. Ik ga pieken op mijn achtentwintigste."

Hoe dan ook, 'zijn' Gent verlaten is geen optie. "Mensen denken dat ik alles hier in Gent voor mekaar heb, maar dat is niet zo." Daarnaast voegt Bauwens er nog aan toe dat hij afziet van maandenlange stages. "Ik mis het hier dan snel. Ik mis thuis, Gent."

Lees het volledige interview met Junior Bauwens in Zeno, de weekendbijlage van De Morgen.