Jumpingteam eindigt zevende in Rotterdam

België is op een gedeelde zevende plaats geëindigd in de vijfde manche van de Furusiyya Nations Cup in Rotterdam. Constant Van Paesschen (Taalex), Gudrun Patteet (Pebles), Gilles Dunon (Wesselina) en Jos Lansink (Ensor) lieten samen 28 strafpunten noteren.

De zege was voor de Britten Ben Maher (Diva II), Joe Clee (Utamaro), Hessica Mendoza (Spirit) en Michael Whitaker (Cassionato). Zij lieten slechts vijf strafpunten optekenen en deden daarmee beter dan Frankrijk (zeven) en Zweden (tien). Dankzij de tweede plaats wipte Frankrijk over België naar de leidersplaats in de Europese eerste divisie van de Nations Cup.

De Fransen hebben hun vier manches er wel al op zitten. België gaat in het eerste weekend van augustus in Hickstead nog voor de punten. De manche in Rotterdam telde voor België niet mee. Elk land kan in slechts vier van de acht manches punten scoren. Na een gedeelde tweede plaats in Lummen, een gedeelde vierde in La Baule en winst in Sankt-Gallen zijn de Belgen al zeker van een plaats in de finale.

Nieuwe combinaties
Omdat ons land geen punten voor het klassement kon pakken, gaf chef d'équipe Dirk Demeersman een aantal nieuwe combinaties een kans in Rotterdam. Met twee strafpunten in evenveel ronden greep Jos Lansink met Ensor die kans met beide handen. Ook Gudrun Patteet bewees dat zij met Pebles een paard heeft dat kan meedraaien aan de wereldtop. In ronde één maakte ze nog wel een springfout aan de waterbak en kwam ze net te laat binnen, zodat ze uitkwam op vijf strafpunten. In de tweede ronde hield ze de nul op het bord. Constant Van Paesschen werkte met Taalex de proef af met 21 en 9 strafpunten. Belgisch kampioen Gilles Dunon kreeg met Wesselina eerst 12 strafpunten achter zijn naam. In ronde twee weigerde zijn paard tweemaal, zodat hij werd uitgesloten.