Judoka Toma Nikiforov pakt goud op Militaire Spelen

Nikiforov won al zijn kampen met ippon
BELGA Nikiforov won al zijn kampen met ippon
Toma Nikiforov heeft vandaag op de Militaire Spelen in het Zuid-Koreaanse Mungyeong judogoud veroverd in de klasse tot 100 kilogram.

De 22-jarige Nikiforov, 's werelds nummer zeven, won al zijn vijf kampen met ippon. Hij haalde het eerst van de Ivoriaan Lezaho Zahomo (IJF 202) en klopte daarna de Kazach Assan Mambetkulov (geen ranking). In de kwartfinales vloerde de Brusselaar de Fransman Joseph Terhec (IJF 127), bij de laatste vier moest de Mongoliër Ambaselmaa Bayarsaikhan (IJF 112) eraan geloven. In de finale nam Nikiforov, eerder dit jaar goed voor EK- én WK-brons, de maat van de Zuid-Koreaan Min Hyuk Lee (geen ranking).

Er nemen in totaal zeventien Belgen deel aan de zesde editie van de Militaire Spelen, onder hen drie judoka's. Benjamin Harmegnies (IJF 50) verloor zijn eerste kamp in de klasse boven 100kg met ippon van de Litouwer Marius Paskevicius (IJF 28), Kenneth Van Gansbeke (IJF 43) ging er in de klasse tot 66 kg met yuko meteen uit tegen de Egyptenaar Mohamed Abdelaal (IJF 31).