Jos Verlooy vijfde in Grand Prix La Baule

Jos Verlooy
AFP Jos Verlooy
Jos Verlooy is gisteren vijfde geworden in de Grand Prix van de CSIO-jumping in het Franse La Baule. De 18-jarige Belg bleef met de 11-jarige ruin Domino foutloos in de barrage met negen, maar vier combinaties waren sneller.

De zege ging naar de 46-jarige Canadees Eric Lamaze en Powerplay. De Marokkaan Abdelkebir werd met Quickly tweede, de Fransman Patrice Delaveau met Carinjo derde.

Gregory Wathelet haalde met Forlap de barrage niet, maar was wel de snelste van de ruiters met vier strafpunten, goed voor een tiende plaats. Olivier Philippaerts werd met Cabrio veertiende, net voor tweelingbroer Nicola met Donatella.

Jos Verlooy kon zijn vreugde niet op na afloop: "Als je een barrage mag rijden met de wereldtop en je eindigt dan vijfde, mag je best tevreden zijn. Domino is net op tijd in topvorm. Vrijdag in de Furusiyya Nations Cup werd hij in de tweede ronde opgeschrikt door het 'enthousiasme' van het thuispubliek, dat heel goed wist dat een dubbele fout Frankrijk de zege zou bezorgen. Dat soort details bepalen een resultaat in de topsport, maar zondag bewees Domino dat het maar een detail was."