Jonathan Sacoor snelt op WK atletiek U20 naar goud op 400m met nieuw BR U20

Jonathan Sacoor.
BELGA Jonathan Sacoor.
Jonathan Sacoor heeft zich op het WK atletiek U20 in het Finse Tampere tot wereldkampioen op de 400 meter gekroond. Hij stelde zijn eigen Belgisch record U20 bij van 45.72 naar 45.03. Nooit eerder werd een Belg wereldkampioen bij de U20.

Gisteren stelde Sacoor in de halve finales al het 45 jaar oude Belgisch record bij richting 45.72. Vrijdag ging het op een nochtans natte piste nog een stuk harder. De Jamaicanen gingen harder van start, maar Sacoor deelde zijn wedstrijd fantastisch in. Met een onwaarschijnlijke laatste rechte lijn zette hij de Jamaicaanse topfavoriet Christopher Taylor nog op 35 honderdsten. Ook het brons ging naar Jamaica: Chantz Sawyers klokte 45.89.

Nooit eerder won een mannelijke Belgische atleet een medaille op het WK U20. De beste prestatie stond tot nu toe op naam van Jonathan Borlée, die in 2006 vierde werd op de 400 meter. Bij de meisjes staat de beste Belgische prestatie op naam van Ann Maenhout, die in 1988 zilver won op de 400 meter horden.

Sacoor strandde in Tampere op amper twee honderdsten van het Europees record U20 van de Duitser Thomas Schönlebe. Op de Belgische ranking aller tijden bij de senioren, de grote jongens, schoof Sacoor vrijdag voorbij Fons Brijdenbach, Dylan Borlée en Julien Watrin naar de vierde plaats. Hij benaderde het persoonlijk record van Cédric Van Branteghem tot op één honderdste.

Jonathan Sacoor.
Photo News Jonathan Sacoor.2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • André De Gendt

    Sneller dan de drie Borlees. Amaai !

  • Jan Lanclus

    prachtige tijd, juist op tijd voor de volgende olympische spelen. Hier gaan we nog veel plezier aan beleven