Johan Verborgh nieuwe voorzitter BC Oostende

(archief)
BELGA (archief)
Johan Verborgh is de nieuwe voorzitter van BC Telenet Oostende. Dat heeft de landskampioen en bekerwinnaar uit de Scooore League vandaag laten weten.

De 50-jarige Verborgh werd verkozen op een bijzondere Algemene Vergadering van de kustploeg. Hij volgt Arthur Goethals op, die enkele dagen geleden zelf verkozen werd tot preses van de Belgische Basketliga.

"Allereerst wens ik Arthur Goethals te bedanken voor zijn 15 jaar inzet voor de club en ik wens hem veel succes in zijn nieuwe functie. Ook dank aan de raad van bestuur en algemene vergadering om mij het vertrouwen te schenken. Het zal een hele uitdaging zijn om het glorierijke palmares van Arthur te evenaren", klonk het.

"De eerste maanden wens ik mij nu volop in te werken in het reilen en zeilen van de club. Mijn eerste ervaringen zijn alvast positief: de zeer professionele structuur zal sterk bijdragen in de uitoefening van mijn taak. Samen met het hele team zullen we dan ook de ingeslagen weg verderzetten, en in eerste instantie geen beleidswijzigingen doorvoeren. De basis van ons succes ligt bij de jeugdwerking, zodat daar in elk geval minstens dezelfde inspanningen zullen geleverd worden. De handschoen is opgenomen, we gaan voor de vijfde titel op rij en een attractieve Europese campagne", stelde de kersverse voorzitter.