Joachim Bottieau strandt op zevende plaats in Tokio

BELGA
Joachim Bottieau is op een gedeelde zevende plaats geëindigd in de klasse tot 81 kg op het grandslam judo in het Japanse Tokio.

De nummer 16 op de ranking begon het tornooi met een zuinige zege op strafpunten (1 tegen 2) tegen de Cubaan Ivan Felipe Silva Morales (WR 46) en wipte vervolgens op gelijkaardige manier (0 tegen 2) de Japanse nummer één Keita Nagashima (WR 12). In de volgende kamp moest Bottieau pas zestien seconden voor tijd met een ippon buigen voor het opkomend Duits talent Alexander Wieczerzak (WR 36), die dit seizoen al zilver pakte op de Grand Prix van Samsun en brons op de GP van Düsseldorf.

In de eerste kamp van de herkansingen moest hij het opnemen tegen de nummer vier van de wereld, de Braziliaan Victor Penalber. Na de reglementaire tijd hadden beide judoka's één strafpunt achter hun naam. In de golden score kreeg de 25-jarige Bottieau er nog één waardoor Penalber door mocht naar de kamp voor brons.

Vrijdag kwamen Charline Van Snick (-48 kg) en Ilse Heylen (-52 kg) niet verder dan een eerste gevecht. Er komen geen Belgen meer in actie in Tokio.