Jelle Geens pakt zilver in ITU Triathlon World Cup

Jelle Geens is op de tweede plaats geëindigd in de ITU Triathlon World Cup in het Mexicaanse Huatalco. De zege was voor de Fransman Etienne Diemunsch (1u58:23).

De 22-jarige Limburger klokte na 1500 meter zwemmen, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer lopen af in 1u58:40. Daarmee was hij zeventien seconden trager dan Diemunsch, die het verschil maakte tijdens het lopen. Geens maakte met de Australiër Drew Box (1u58:42), die mee op het podium mocht, komaf in de spurt.

Zeer tevreden
Voor Geens is het zijn beste resultaat ooit op een WB-manche. "Ik ben zeer tevreden met deze tweede plaats", reageerde hij na de wedstrijd. "Ik had hier nog nooit meegedaan, maar ik hoorde dat het hier warm is en dat er een zware klim in het parcours zit. Dat heb ik graag. Mijn eerste races van het seizoen waren niet zo goed, dus ik ben hier zonder veel vertrouwen gestart." Geens doet dankzij zijn zilveren medaille ook een uitstekende zaak in het kader van de kwalificatie voor de Olympische Spelen in Rio komende zomer.

Bij de vrouwen werd Katrien Verstuyft (2u16:10) gisteren al tiende op 2:04 van de Zwitserse winnares Jolanda Annen. Michel Claire (2u22:46) finishte als negentiende.