Jelena Peeters houdt het ziek voor bekeken op WK schaatsen (en stopt)

Jelena Peeters.
EPA Jelena Peeters.
Jelena Peeters zal tijdens het wereldkampioenschap schaatsen voor allrounders in Amsterdam niet meer aan de start verschijnen. Peeters gaf op na een mislukte 3.000 meter. Later op de dag liet ze weten dat ze stopt met schaatsen.

Na die race in de stromende regen op de openluchtbaan van het Olympisch Stadion moest ze overgeven. Op dat moment betwijfelde haar coach Margo van Dijk al of het verstandig was op de tweede dag verder te schaatsen.

Bij de loting voor de 1.500 meter liet Van Dijk weten dat Peeters zich ziek heeft teruggetrokken. Daarmee komt een beetje een triest einde aan haar loopbaan als topsporter.

Na twee afstanden bezette de 32-jarige rijdster uit Wuustwezel de 21e en voorlaatste plaats. Zaterdag staan de 1.500 meter en de 5.000 meter op het programma. Het klassement wordt aangevoerd door de Japanse Miho Takagi, voor titelverdedigster Ireen Wüst en Antoinette de Jong uit Nederland.

Getty Images5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Pedro Gonzalez

  Ho ja, dan zijn voetbal en atletiek nog grotere sporten, maar we hebben het hier over langebaanschaatsen, nietwaar?

 • Dirk Verstraete

  Dan is skeeleren een grotere sport. Maar dat is ( behalve voor Gonzo ) algemeen geweten. Kijk maar op wikipedia hoeveel landen er elk jaar naar het WK trekken. Laatste jaren meer dan 50. Op WK lange baan soms es 25

 • Pedro Gonzalez

  Wel Jan, al eens de uitslagen van de 500 en 5000 m van het WK in Amsterdam bekeken? Op 20 deelnemers in beide disciplines naast twee Nederlanders, allemaal buitenlanders.

 • Jan Van den Bergh

  Alleen nog Nederlanders op hun schaatsbaantje dan maar ?

 • Pedro Gonzalez

  Mens toch, wel een prettige vakantie gehad op de Winterspelen in Zuid-Korea om niets te presteren. Nu in Amsterdam, op 500 en 3000 m telkens de voorlaatste. Houd er alstublieft mee op. U kan het gewoon niet.