Jean-Michel Saive zal Belgische titel niet verdedigen

BELGA
Titelverdediger Jean-Michel Saive geeft forfait voor de Belgische tafeltenniskampioenschappen van zondag in Roeselare. Dat raakte maandagavond bekend. De 45-jarige 'Jean-Mi' is 25-voudig Belgisch kampioen.

"Op 45-jarige leeftijd moet ik nu eenmaal keuzes maken", klinkt het op de website Infos-ping.be. "Zo'n dag is zowel fysiek als emotioneel erg zwaar en eerlijk gezegd denk ik dat ik na 25 titels niet veel meer te bewijzen heb. Vorig jaar was nog belangrijk omdat ik dat magische cijfer 25 wilde halen. Ik ben echter geen robot. Ik ben net terug van een toernooi ik het Midden-Oosten waar ik me mogelijk geplaatst heb voor de eerste Europese Spelen van juni in Bakoe. Dat is de allereerste editie en als voorzitter van de atletencommissie van het Europees Olympisch Comité primeert dat toernooi op het BK. Dat BK wordt op fysiek vlak zwaarder en zwaarder en ik zou de woensdag daarna graag deelnemen aan het tweede ITTF Legends Tour in het Zweedse Halmstad", klinkt het.

Tien dagen geleden nog moest Saive zijn plaats als Belgische nummer één voor het eerst in 30 jaar afstaan. De Luikenaar is momenteel 128ste op de ITTF-ranking, Cédric Nuytinck staat 121ste.