Japanse zwembelofte heeft leukemie - Deense olympisch zwemkampioene ondergaat hartoperatie

REUTERS

Deense olympisch zwemkampioene ondergaat hartoperatie

De Deense zwemster Pernille Blume, olympisch kampioene op de 50m vrije slag op de Spelen in Rio de Janeiro in 2016, is met succes geopereerd aan haar hart. Dat maakte de Deense zwemfederatie bekend.

De 24-jarige Blume onderging de ingreep eind januari in Kopenhagen. De Deense kloeg al een tijd over pijn in de linkerarm en bij verdere onderzoeken werd een aangeboren hartafwijking vastgesteld.

“De artsen hebben een klein gat (in mijn hart) ontdekt, dat tijdens de operatie werd gesloten”, legde Blume zelf uit in het persbericht. “Ik ben blij met mijn beslissing me te laten opereren. De ingreep is goed verlopen.”

Vooraleer de competitie te hernemen zal Blume met het Deense team naar Zuid-Afrika reizen voor een stage. Daar zal ze de trainingen hernemen. 

REUTERS

Japanse zwembelofte heeft leukemie: “Kan het nog altijd niet geloven”

De Japanse zwemster Rikako Ikee heeft leukemie. Dat heeft het 18-jarige toptalent vandaag zelf bekendgemaakt. Ikee won vorig jaar het recordaantal van zes gouden medailles op de Aziatische Spelen in Jakarta.

Ikee voelde zich op trainingkamp in Australië niet goed en vloog terug om een arts te raadplegen. Na dat doktersbezoek kwam het harde verdict van leukemie.

"Ik kan het nog altijd niet geloven en ben verward", schreef Ikee op sociale media. "Maar het is een ziekte waarvan ik volledig kan genezen met een goede behandeling. Ik zal nu een rustperiode inlassen en werken aan mijn herstel. De Japanse kampioenschappen laat ik zeker schieten." 

AFPReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.