Japanse tienersensatie slaat MMA-wereld met verstomming: "Een van geweldigste acties ooit gezien"

rv
19 jaar pas, maar al een record van 26-0 in het kickboksen en 4-0 in de octagon: Tenshin Nasukawa is de nieuwe ster aan het MMA-firmament bij de flyweights. De Japanner lijkt het gewoon allemaal te hebben, wat hij zondag nog eens bewees tegen zijn landgenoot Yusaku Nakamura in een kickboksevent in Fukuoka.

Met een trap die niet eens helemaal gekend is in het wereldje, sloeg de nog steeds ongeslagen Nasakuwa zijn tegenstander Nakamura met verstomming. Op Engelstalige websites hebben ze het over een 'rolling thunder', maar dan een getweakte versie ervan. Normaal wordt die uitgevoerd met de buitenkant van de voet, Nasukawa liet zijn tegenstander beenhard kennismaken met de binnenkant van zijn been. Voor Ariel Helwani, een bekende Canadese MMA-journalist, een van de meest geweldige acties ooit gezien in een kamp.

Het pleit voor Nakamura dat hij nog niet uitgeteld was, maar in de tweede ronde zou dat wel het geval zijn wanneer Tenshin uitpakte met een vliegensvlugge linkse.

Nakamura, na de kamp: "Hij is een ongelofelijke kerel, een fenomenale kickbokser. Ik durf me nauwelijks in te beelden wat voor vechter hij zal zijn in vijf jaar." Op zijn vijfde volgde Tenshin zijn eerste karateles, toen hij dertien was begon hij met kickboksen.

Ook kickboksanalist Lucas Bourdon van Au Bord Du Ring is laaiend enthousiast. "Zijn snelheid en kracht zijn buitengewoon. Tenshin beschikt over een schitterende techniek: hij kan geweldig veinzen en zijn slagselectie is prima, vooral wanneer hij bloed ruikt. Voeg daar nog zijn onorthodoxe stijl aan toe en je hebt een straffe aanvallende kickbokser. Hij heeft al enkele kampioenen in Muay Thai geklopt, dat kunnen maar heel weinig buitenlanders zeggen. En dat nog voor zijn twintigste. Hij zit zonder twijfel op koers om een van Japans beste kickboksers ooit te worden."
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.