Jade Smits verpulvert Belgisch record van Kimberly Buys op 50 meter rugslag

Jade Smits (rechts) met Kimberly Buys (centraal) en Fanny Lecluyse (links) in 2016.
belga Jade Smits (rechts) met Kimberly Buys (centraal) en Fanny Lecluyse (links) in 2016.
Jade Smits heeft op de Nederlandse Hengelo Long Course Challenge het Belgisch record op de 50 meter rugslag scherper gesteld. De 19-jarige Smits zwom in de voorrondereeks 28.77 op de tabellen, en doet zo beter dan de 29.09 die sinds 2013 in handen was van Kimberly Buys.

De toptijd leverde Smits in haar voorronde de derde stek op. Thuiszwemster Maaike de Waard (27.86) veroverde de eerste plaats, voor haar landgenote Kira Toussaint (28.02). De finale staat vrijdag even voor 18 uur op de planning.

Smits zwemt met haar 28.77 de 29.09 van Kimberly Buys stevig van de tabellen, die ze neerzette in mei 2013 in Antwerpen. De vijf laatste Belgische records op de afstand stonden telkens op de naam van Buys. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.