Jacques Ledure nu ook manager van de Belgian Cats

UNKNOWN
Jacques Ledure neemt het management van de Belgische vrouwenbasketbalploeg op zich. Dat maakte de Belgische basketbalbond (KBBB) vandaag bekend.

Ledure is al gedurende verschillende jaren verantwoordelijk voor het management van de nationale mannenploeg. Onder zijn leiding slaagden de Belgian Lions er vorig jaar in om zich na achttien jaar te kwalificeren voor het Europees kampioenschap in Litouwen. Naast de mannenploeg krijgt hij er nu ook de verantwoordelijkheid voor de Belgian Cats bij.
 
"Voor de mannenploeg bestaat de opdracht er in zich te kwalificeren voor het Europees kampioenschap voor landenploegen van 2013 in Slovenië", klinkt het bij de KBBB. "Voor de vrouwenploeg geldt dezelfde betrachting. De uitdaging is daar echter nog groter, want de olympische ambities zijn verre van opgeborgen. Op basis van de resultaten van de nationale jeugdploegen tijdens de voorbije jaren moet er wel iets moois mogelijk zijn."
 
De Belgische meisjesploegen deden het op de voorbije kampioenschappen inderdaad uitstekend. De U18 werden in 2011 Europees kampioen, terwijl de U16 zilver behaalden op het EK en goud pakten op het EJOF. (belga/svm)