Exclusief voor abonnees

Jacques Borlée trainde zes van zijn zeven kinderen: “Titels en successen, dat went nooit”

Photo News
Wie WK aflossingen zegt, die zegt ook Belgian Tornados. Al meer dan tien jaar zijn ze niet meer weg te denken van finales op EK’s, WK’s en Olympische Spelen. Met dank aan de Borlées en hun eigenzinnige trainer Jacques. Die denkt nog lang niet aan stoppen: “Ik houd te veel van de sport en van mijn atleten.”

Augustus 2002. Olivia Borlée is zestien jaar als Kim Gevaert op het EK in München naar zilver sprint op de 100m en 200m. Het is voor haar dan een uitgemaakte zaak: ze wil en zal een profatlete worden, net als Gevaert. Ze klopt aan bij haar vader Jacques, in zijn jonge jaren nog vice-Europees indoorkampioen (200m) en kwartfinalist (400m) op de Spelen in 1980. Hij stemt toe, op voorwaarde dat ze het serieus neemt én dat hij de nodige middelen vindt.

Je hebt 17% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
  • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • WILLIAM TAELMAN

    Hij is zeker een goede trainer maar moet ook zeggen dat zijn zonen veel talent en karakter hebben om goede uitslagen te lopen