Internationale comeback dressuurruiter Jeroen Devroe

Na een afwezigheid van twee jaar maakt dressuurruiter Jeroen Devroe zijn internationale comeback op het 3 sterren concours van Roosendaal.

Nadat hij in 2012 door de blessure van toppaard Apollo van het Vijverhof moest afhaken op internationaal niveau en forfait moest geven voor de Olympische Spelen van Londen, is het twee jaar stil geweest rond dressuurruiter Jeroen Devroe.

Ondertussen heeft onze landgenoot echter twee jonge paarden klaargestoomd voor de top. Vrijdag maakt hij met de 10-jarige ruin Eres DL (Belgisch Warmbloed Paard), eigendom van Daniel Lousberg, in het Nederlandse Roosendaal zijn comeback op 3 sterrenniveau.

"De 9-jarige dekhengst Aaron was normaal ook voorzien voor de intermediaire in Roosendaal maar hij is ziek geworden en blijft dus thuis", meldde Devroe. "Eres daarentegen maakte de laatste zes maanden zo veel progressie dat hij klaar is voor het grote werk. Hij won de voorbije maanden in Hulsterlo, Moorsele en Massenhoven en was nog eens tweede in Zandhoven. Ik hoop hem tegen de Belgische kampioenschappen van eind juli nog een stuk beter te kunnen laten lopen. Als we realistisch zijn, komen de Wereldruiterspelen, die een maand later in het Normandische Caen van start gaan, te vroeg maar je weet nooit wat er met de paarden van collega's misloopt en dan wil ik wel selecteerbaar zijn. Voorwaarde hiervoor is dat je op twee internationale wedstrijden minimum 64 procent hebt gescoord", besluit Devroe.