Intense 'stare down' tussen Belgische kickbokser en wereldkampioen eindigt bijna in knokpartij na "smerige" geste landgenoot

.
rv .
Morgen neemt de Belgische kickbokser Jamal Ben Saddik het in de Rotterdamse Ahoy op tegen de Nederlandse wereldkampioen Rico Verhoeven. De twee kemphanen hielden enkele weken geleden een persconferentie en 'stare down' in aanloop naar de kamp en het spel zat meteen al op de wagen. De 27-jarige Marokkaanse Belg zou volgens Verhoeven in zijn gezicht gespuwd hebben.

"Er is niks zo smerig en respectloos als spuwen naar iemand", zei Verhoeven voor de microfoon van 'Omroep Brabant' over de actie van Ben Saddik. "Dat maakt me wel nijdig. Ik word hier niet vrolijk van. We zijn, als alles goed gaat, een sport aan het beoefenen. Uiteraard is er een hele build-up, maar hou het wel binnen de lijnen. Dat heeft hij niet gedaan. Hij is buiten de lijnen gegaan en op 9 december kan hij daar de rekening voor betalen."

"Ik hoef maar één klap te geven en het is over"

Ben Saddik was in 2011 nog te sterk voor Verhoeven en de krachtpatser uit Antwerpen deinsde alvast niet terug voor de stevige woorden van Verhoeven. "Laat het hem maar zien. Ik heb in 2011 al gewonnen en ik zal het nogmaals doen. Al vecht hij dertig minuten tegen mij. Ik hoef maar één klap te geven en het is over. Ik ben een geboren vechter. Hij gaat het heel zwaar krijgen, ik heb een heel sterk team rond om mij. We gaan pieken op het juiste moment, dat zal iedereen wel zien."

Aanvankelijk zouden de twee kickboksers in mei in Den Bosch al tegenover elkaar staan, maar die ontmoeting viel in het water door een motorongeluk van Ben Saddik. Morgen komt het alsnog tot een onderlinge confrontatie.

Belgische fans die de kamp graag zouden meevolgen, kunnen die via UFC.tv streamen waar het GLORY: REDEMPTION event door pay-per-view wordt aangeboden. Deze pass kost je €24,99 en bevat 4 kampen, waaronder de headliner Rico vs Jamal.

.
rv .19 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Yousef mezroi

  wat een cinema pfffff

 • José Gonzales

  Proficiat aan de winnaar. De andere kan het ni!

 • Alexander Maas

  Op Ziggo sport is dit live te zien

 • Nic Vandermeersch

  bij mij is er meer tegenhouden aan hoor!!! niewaar, Maarten Vanc??

 • Guy muis

  tja die spuwen nogal rap die mannekens, leem je uit verhoeven!