Ga naar de mobiele website
^ Top

Intense 'stare down' tussen Belgische kickbokser en wereldkampioen eindigt bijna in knokpartij na "smerige" geste landgenoot

.
rv .
Op zaterdag 9 december neemt de Belgische kickbokser Jamal Ben Saddik het  in de Rotterdamse Ahoy op tegen de Nederlandse wereldkampioen Rico Verhoeven. Vandaag hielden de twee kemphanen al een persconferentie en 'stare down' in aanloop naar de kamp en het spel zat meteen al op de wagen. De 27-jarige Marokkaanse Belg zou volgens Verhoeven in zijn gezicht gespuwd hebben.

"Er is niks zo smerig en respectloos als spuwen naar iemand", zei Verhoeven voor de microfoon van 'Omroep Brabant' over de actie van Ben Saddik. "Dat maakt me wel nijdig. Ik word hier niet vrolijk van. We zijn, als alles goed gaat, een sport aan het beoefenen. Uiteraard is er een hele build-up, maar hou het wel binnen de lijnen. Dat heeft hij niet gedaan. Hij is buiten de lijnen gegaan en op 9 december kan hij daar de rekening voor betalen."

"Ik hoef maar één klap te geven en het is over"

Ben Saddik was in 2011 nog te sterk voor Verhoeven en de krachtpatser uit Antwerpen deinsde alvast niet terug voor de stevige woorden van Verhoeven. "Laat het hem maar zien. Ik heb in 2011 al gewonnen en ik zal het nogmaals doen. Al vecht hij dertig minuten tegen mij. Ik hoef maar één klap te geven en het is over. Ik ben een geboren vechter. Hij gaat het heel zwaar krijgen, ik heb een heel sterk team rond om mij. We gaan pieken op het juiste moment, dat zal iedereen wel zien."

Aanvankelijk zouden de twee kickboksers in mei in Den Bosch al tegenover elkaar staan, maar die ontmoeting viel in het water door een motorongeluk van Ben Saddik. Zaterdag 9 december komt het alsnog tot een onderlinge confrontatie.

.
rv .
Meer over16 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Stan Belgi

  Ben geen fan van deze sport maar Verhoeven geeft blijk van vertrouwen en respect voor zijn sport. Dat maakt hem een echte sportman. Focus op het resultaat, dat is wat sportmensen doen.

 • Geert Matthys

  2 losers bij elkaar, Freddy de Kerpel zou ze zelfs nog kunnen verslaan. Hopelijk hebben we wat hersenschade ter entertainment.

 • Peter Rouchet

  Duimen voor Verhoeven!!

 • DANIEL WILLEMS

  Als echte Belg supporter ik voor Rico!

 • John Klop

  Als hij gespuwd heeft mag hij van mij een pak rammel krijgen! Dat doe je niet als Belg!

Meld een bug