In opspraak geraakte CrossFit-oprichter verkoopt bedrijf na ‘Floyd-19'-tweet

Greg Glassman (63).
Screenshot YouTube Greg Glassman (63).
Greg Glassman, de oprichter van fitnessbedrijf CrossFit, heeft zijn bedrijf verkocht. De stap volgt enkele weken nadat hij zijn functie als topman van CrossFit neerlegde. Hij was in opspraak geraakt vanwege discutabele uitlatingen over de dood van de zwarte Amerikaan George Floyd, die door politiegeweld om het leven kwam.

Eric Roza, de eigenaar van een CrossFit-fitness en voormalig bestuurder van softwarebedrijf Oracle, neemt de zaak nu over. Financiële details over de transactie werden niet gegeven. Glassman (63) kwam in opspraak door een reactie op een bericht op Twitter van een onderzoekscentrum van de Universiteit van Washington dat het gevaar van racisme voor de volksgezondheid onder de aandacht bracht. De CrossFit-topman reageerde daarop met de woordspeling "Floyd-19". Daarmee koppelde hij de ziekte Covid-19 aan George Floyd. Later boden het bedrijf en Glassman publiekelijk excuses aan.

Verschillende fitnesszaken braken vanwege de uitlatingen van Glassman de banden met het bedrijf. De kwestie kostte CrossFit eerder al een lucratieve samenwerking met sportkledingmerk Reebok. Roza zegt het vertrouwen van iedereen weer te willen herwinnen.

Lees ook: It’s FLOYD-19”: CrossFit-bedenker in zwaar weer door tweet

Een Crossfit-les in een heropende fitnesszaak in Las Vegas (foto: 29 mei 2020).
AFP Een Crossfit-les in een heropende fitnesszaak in Las Vegas (foto: 29 mei 2020).Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.