IN BEELD. Belgische turnmeisjes vieren kwalificatie voor de Spelen, ook vriend Derwael deelt in de vreugde

Photo News
Heel knappe prestatie van de Belgische turndames. Nina Derwael en co plaatsten zich in de landencompetitie op het WK in Stuttgart voor de Olympische Spelen van volgend jaar in Tokio. Onze landgenotes waren gisteren aan de beurt en wachtten vandaag dus in spanning af. Toen de kwalificatie officieel werd, volgde de ontlading.

Opvallend: ook de vriend van Nina Derwael deelde mee in de feestvreugde. Siemen Voet, een 19-jarige profvoetballer bij Roeselare, was speciaal naar Stuttgart afgereisd om met Derwael de spannende ontknoping van de laatste kwalificatiedag bij de vrouwen te volgen. Een dag eerder stond Voet met Roeselare nog in de basis in de competitiewedstrijd in 1B op Lommel. Voet kende geen gelukkige avond: Lommel kwam na een kwartier op voorsprong door een owngoal van hem. Uiteindelijk won Lommel met 2-1.

Voet speelt sinds dit seizoen op uitleenbasis bij Roeselare, nadat hij sinds zijn achtste de jeugdopleiding genoten had bij Club Brugge. Derwael kan wel een mondje meespreken over voetbal, ook haar vader Nico was begin jaren negentig nog profvoetballer bij Racing Genk.

BELGA
BELGA
Photo News
Photo News
Photo News
Photo News
BELGA
BELGA
Photo News
Photo News
Photo News
Photo News
Photo News
Photo News
BELGA1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jan Desmet

    Mooi