Huybrechts struikelt in kwartfinale, Van Gerwen verlengt titel

PHOTO_NEWS
Kim Huybrechts heeft het in het Nederlandse Venray met een kwartfinale moeten stellen op het Dutch Darts Masters (PDC/euro 158.000). Favoriet 'Mighty Mike' Van Gerwen pakte de overwinning.

Kim Huybrechts (PDC 17) zette in de achtste finale met zeer sterk darts en een gemiddelde van 106 per drie darts de Engelsman Ian White (PDC 12) met 6-3 aan de kant. In de kwartfinale tegen de Engelsman Jamie Caven (PDC 22) kon Huybrechts zijn sterke prestatie niet meer herhalen. Caven brak in de tweede leg meteen door de darts van Huybrechts die even later door de darts van Caven brak.

In leg vijf wierp Huybrechts zeven 180 maximum worpen op rij. Hij miste echter nipt de triple 19 voor een mogelijke 9-darter. Huybrechts verloor echter de leg nadat hij vier darts miste voor winst. De nummer één van ons land bleef zijn uitworpen missen waarbij Caven vrij vlot naar een 6-2 overwinning stevende. Huybrechts lukte slechts 13,33% van zijn uitworpen.

De overwinning in Venray was voor de thuisfavoriet en nummer één van de wereld Michael van Gerwen, die in de finale de Engelsman Justin Pipe (PDC 15) met 6-0 het nakijken gaf.