Huybrechts excuseert zich na straffe taal: “Ik was gefrustreerd over mijn zwakke match”

Huybrechts.
Photo News Huybrechts.

Kim Huybrechts heeft zich verontschuldigd voor zijn uitspraken aan het adres van Luke Humphries. ‘The Hurricane’ verloor op het WK darts in de achtste finales van de Brit en haalde nadien straffe taal boven. “Hij was niet eens goed. Je hebt hier de makkelijkste loting van heel het WK en je doet niks, helemaal niks. Dat is een frustrerend gevoel. Als je deze speler tegenkomt in de laatste zestien, moet je erover heen gaan. Humphries is geen topspeler. Als je dat niet doet, ben je zelf geen topspeler. Dit was echt slecht”, was de reactie van onze 34-jarige landgenoot. 

Humphries was allerminst opgezet met de uitlatingen en reageerde op Twitter. “Zeer onrespectvolle reactie van Kim. Ik had een beter gedacht van hem. Als hij denkt dat hij 1.000 keer beter is dan mij, dan had hij dat moeten tonen. Dat deed hij niet.”  

Een dag later zijn de frustraties bij Huybrechts wat gaan liggen. “Ik wil me tegenover Luke en zijn familie excuseren voor mijn woorden. Het is geen excuus, maar ik was zeer gefrustreerd nadat ik zo zwak speelde. Ik gebruikte heel wat woorden tijdens het interview waar ik me slecht over voel. Luke is een topspeler en een wereldkampioen en daarvoor moet ik respect opbrengen. Ik deed mezelf en Luke geen dienst door dat interview te geven. Ik wens hem al het beste in de volgende ronden en nogmaals sorry aan iedereen wiens gevoelens ik heb geraakt. Nu een beetje familietijd voor mij en bedankt aan alle mensen die dat begrijpen.” 
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • PHILIPPE LEEMANS

    jij bent dus geen topspeler en zelfs geen top-sportman