Hordeloopster Axelle Dauwens (28) zet punt achter carrière

BELGA
Axelle Dauwens zet een punt achter haar topsportcarrière. Dat schrijft Atletieknieuws. De hordeloopster, nog maar 28, nam deel aan drie EK's, twee WK's en de Olympische Spelen van 2016 in Rio.

Als specialiste van de 400 meter horden, waarop ze liefst zes keer de Belgische titel veroverde, kende Dauwens in 2014 en 2015 de hoogtepunten van haar carrière. Ze bereikte op het EK in Zürich in 2014 de finale en werd daarin zevende. Enkele weken later liep ze op de Memorial Van Damme haar snelste chrono: 55.56. Een jaar later haalde ze top twaalf, net geen finale, op het WK in Moskou. Nog een jaar later, op de Spelen in Rio, moest Dauwens het onderspit delven in de reeksen. Het bleek achteraf gezien haar laatste internationale kampioenschap.

Na de Spelen gooide Dauwens het roer om en verhuisde ze naar Denemarken, om er bij de bekende coach Mikkel Larsen aan te sluiten. Het werd echter geen succes en ze keerde terug. De afgelopen jaren werd Dauwens, een naar Gent uitgeweken West-Vlaamse, fel geplaagd door blessures. Ze was nog nauwelijks in competitie te zien.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Roger Deprez

    Een van de weinige atlete die zuiver aan sport doen op het internationaal vlak, controle in atletiek is een lachertje.

  • Michel Jacobs

    Fantastische atlete.Doch als je ziet wie er internationaal meedoet met het hordelopen, dat is zoals in de sprint:daar zitten er een hoop tussen die zich alle dagen moeten scheren als je begrijpt wat ik bedoel.Dat zijn wonderen van de medische wetenschap en de kunst om dopingcontroles te verschalken.Daar kunnen Belgische atletes niet tegen op. Moet behoorlijk frustrerend zijn.

  • Ben Watford

    Jammer, mooie atlete.