Historisch: Koekelkoren en Van Walle winnen finale Baden Masters

Twitter
Dries Koekelkoren en Tom van Walle hebben vandaag het Oostenrijkse Baden Masters beachvolleybaltoernooi op hun palmares gezet. Zij zijn het eerste Belgische beachvolleybalduo dat een toernooi op het hoogste niveau heeft gewonnen.

De als zesde geplaatste Belgische kampioenen haalden het in de finale met 2-1 (17-21, 21-13 en 16-14) van de Oostenrijkers Clemens Doppler en Alexander Horst, de derde reekshoofden. Ook in de groepsfase stonden beide duo's al eens tegen elkaar. Toen trokken Doppler en Horst met 21-18 en 21-16 aan het langste eind.

Boehlé/Van de Velde en Mouha/Gielen pakken de zege in Sint-Niklaas
Dirk Boehlé en Steven van de Velde bij de mannen en Liesbeth Mouha en Katrien Gielen bij de vrouwen hebben zondag in Sint-Niklaas de zevende manche van het seizoen in het Belgisch kampioenschap beachvolley op hun naam geschreven. In de finale rekende Boehlé en Van de Velde met 19-21, 21-10 en 15-9 af met Dennis Deroey en Aljosa Urnaut. Dries Koekelkoren en Tom van Walle, de leiders in het algemene klassement en de regerende Belgische kampioenen, waren afwezig in Sint-Niklaas. Zij zorgden in Oostenrijk voor een verrassing door de Baden Masters op hun naam te schrijven.

Bij de vrouwen haalden Mouha en Gielen het vlot met 21-13 en 21-15 van Julie De Beule en Nina Coolman.

De achtste manche van het seizoen vindt op 8 en 9 juli plaats in Aalst.