Historisch: Belgian Cats plaatsen zich voor eerst voor Olympische Spelen na overwinning tegen Zweden

BELGA
De Belgian Cats hebben zich voor het eerst geplaatst voor de Olympische Spelen. De Belgische basketvrouwen wonnen tegen Zweden hun tweede duel op rij en hebben zo een ticket voor Tokio 2020 beet. Historisch.

Beide ploegen hielden elkaar na een leuk wedstrijdbegin in evenwicht. Maar in het tweede quarter liep het plots voor geen meter bij de Cats. De offensieve rebounds waren voor Zweden, waardoor de Scandinavische dames plots een bres van zeven punten sloegen.

Bondscoach Philip Mestdagh schudde zijn meisjes wakker. En in het derde kwart kregen ze de motor op gang. Emma Meesseman en co plaatsten een stevige tussenspurt, Zweden moest naar adem happen. Kim Clijsters zag het graag gebeuren vanuit de tribune.

De Cats begonnen aan het vierde kwart met een voorsprong van negen punten. En die bonus gaven ze niet meer uit handen. Eindstand: 53-61. De Belgische basketvrouwen mogen naar Tokio.

Photo News
Photo News
BELGA
BELGA
BELGA
Photo News
Photo News
Photo News
BELGA
Photo News26 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • victor vandesande

  Ann Wouters fantastische atlete met giga palmares ,,maar dit is voor haar het tornooi teveel . Brengt mentaal wat bij maar niet meer dândat . Bescherm haar tegen zichzelf.

 • LUC HUON

  Proficiat Cats, maar Ann iedereen gunde je een paar punten of rebounds, stop ermee voor het lachwekkend wordt want dat verdien je niet.

 • bruno meyfroot

  Prachtig van de Begische Cats. Verdiend gekwalificeerd in een sterke groep. En nu in japan iedereen van de mat blazen. Jullie hebben het!

 • Anke Geeraerts

  De verslaggeving van "de grootste krant van het land" over deze prestatie maakt me in triestig.Amper enkele uren na deze stunt zijn de cats zelfs geen headliner meer, maar is de prestatie van Lukaku (die ik ook wel appreciëer) dat wel. Schamel matchverslag. Niks info over shotprestaties, rebounds, speelminuten. Gelukkig heb ik de match live kunnen volgen, maar ik vraag me soms af of jullie ook iemand in de zaal hadden zitten. Die meiden verdienen veel beter! Schande.

 • Ghislain Geerts

  Werner Rummens 100% gelijk ze moet mee zonder Ann Wauters waar zouden de Belgium Cats gestaan hebben hoe kunnen mensen deze grand dame van ons Belgisch basket haar dat misgunnen .