Het sprookje is over, Dobey stuurt dartssensatie Sherrock naar huis: “Vrouwen zagen nu wat mogelijk is”

Photo News
Het sprookje is over. Fallon Sherrock (25) kon zich op het WK darts niet plaatsen voor de achtste finales. Haar vier jaar oudere landgenoot Chris Dobey stuitte Sherrock, die als eerste vrouw ooit een WK-wedstrijd won.

Kon The Queen of the Palace nog een hoofdstuk toevoegen aan haar WK-sprookje? Dan moest de 25-jarige Britse voorbij haar vier jaar oudere landgenoot Chris Dobey, het nummer 22 van de wereld. Na een oorverdovende ovatie bij haar opkomst, startte Sherrock als een speer. Met twee keer 180 verzilverde ze een vroege break, Dobey ging vervolgens de mist in. 0-1 in sets voor Sherrock na een aalvlug begin. 

Dobey moest even bekomen, maar knokte zich via een 11-darter langszij: 1-1. Toch was het Sherrock - gesteund door de uitzinnige fans - die opnieuw charmeerde. Eerst pakte ze uit met een geweldige finish van 142, nadien bevestigde ze haar torenhoog dubbelpercentage. Het gevolg? Een nieuwe break en 1-2-voorsprong. Maar opnieuw deed Dobey wat terug. Sherrock miste een paar dubbels - niet van haar gewoonte -, de man uit Newcastle kon zo de bordjes opnieuw gelijk hangen: 2-2. 

In de vijfde set kende de 25-jarige Britse een minder moment, waar Dobey optimaal van profiteerde. Met een gemiddelde van 100 punten per beurt had hij ook z’n niveau opgetrokken. Eerst ging hij door naar 3-2, vervolgens snoepte hij in de beslissende set meteen het leg af van Sherrock. Het kalf was verdronken: 4-2. 

Als eerste vrouw die een man versloeg (zelfs twee) op het WK liet ze een onuitwisbare indruk achter. En ze genoot er van. “Je zou zenuwachtig kunnen worden van alle extra aandacht, maar mijn spel werd er juist beter door. Ik wil dan ook graag terugkeren volgend jaar.” Van haar mag de PDC dus best meer dan twee vrouwen toelaten tot het toernooi. “Twee tickets voor vrouwen uit het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Dan neemt de kans dat ik er bij ben, enorm toe natuurlijk.”

Ze zag de wedstrijd tegen Chris Dobey langzaam tussen haar vingers door glippen. “Ik heb tijdens de kerstdagen nog extra geoefend op mijn dubbels. Ik wist dat die mij moesten helpen, omdat ik qua hoge scores vermoedelijk wat achter zou blijven. Tot halverwege de partij ging dat goed, daarna lukte het Chris om zijn scores en dubbels te verbeteren. Dat kon ik niet bijbenen helaas.”

Ze hoopt dat er ‘sowieso meer mensen gaan darten’ doordat ze hebben genoten van haar prestaties de afgelopen weken. “En zeker ook vrouwen. Ze hebben gezien wat er mogelijk is nu.”

Met de ruim 27.000 euro die ze heeft verdiend op het WK wil ze sowieso wat extra hulpmiddelen voor haar autistische 5-jarige zoontje Rory kopen. “Het is best pittig om hem op te voeden. Ik heb net geleerd hoe ik de dingen het best aan kan pakken. Het is altijd fijn om daar wat meer financiële middelen bij te hebben.”

Photo News
Photo News
Photo NewsReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.