Het regent toptalenten: 19-jarige studente zit na fenomenaal nummer sprinttoppers nú al op de hielen

Ze wint met een straat voorsprong
RV Ze wint met een straat voorsprong
Het regent toptalenten aan de Amerikaanse universiteiten. Nadat Matthew Boling eind april de snelste chrono van een Amerikaanse student ooit liet optekenen, deed de 19-jarige studente Sha'Carri Richardson dat gisteren op de Amerikaanse universitaire kampioenschappen in Austin doodleuk over bij de dames. Ze kwam over de finish in 10.75 en verbeterde daarmee het Amerikaanse universitaire record uit 1989. Ze liep meteen ook de negende snelste tijd ooit op het koningsnummer. 

Om een beeld te geven van de knalprestatie: Richardson dook veertien honderdsten onder de tijd die de olympisch kampioene Elaine Thompson donderdag liep in Rome. De 19-jarige studente van de universiteit van Louisiana verpulverde meteen ook het stokoude wereldrecord bij de min 20-jarigen. Dat stond sinds juli 1977 met 10.88 op naam van de Oost-Duitse Marlies Olsner. Bovendien verbeterde Richardson het Amerikaanse universitaire record van Dawn Sowell (10.78) van dertig jaar terug.

Om het allemaal nog wat straffer te maken, met de fenomenale sprint klokte de tiener de negende tijd ooit gelopen bij de dames op het koningsnummer en zou ze tweede zijn geworden op de Olympische Spelen van drie jaar geleden. Het wereldrecord dateert uit 1988, Florence Griffith-Joyner liep toen 10.49. De tweede snelste chrono aller tijden komt van Carmelita Jeter: 10.64 en dus amper één tiende sneller dan de 19-jarige studente. En of Richardson een gouden toekomst heeft. 

Ook op 200m unieke prestatie

Toch was het niet allemaal rozengeur en maneschijn, want op de 200 meter moest Richardson tevreden zijn met de tweede plaats in 22.17 (wind: +1,3 m/s), op een honderdste van een ander talent, Anglerne Annelus. Die liep met 22.16 op haar beurt het wereldrecord bij de U20 van haar illustere landgenote Allyson Felix van de tabellen. De zesvoudig olympisch kampioene klokte in 2004 22.18. 

Janeek Brown kwam op de 100 meter horden aan in 12.40 (wind: +0,6 m/s), zeven honderdsten sneller dan de vorige snelste tijd dit jaar van haar landgenote en wereldrecordhoudster Kendra Harrison.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Geert Volckaerts

    Straf, en dat in het post dope tijdperk!

  • Filip Desmedt

    En ze kan dus nog sneller , want je ziet duidelijk dat de de laatste 10 meter gewoon uitbolt , had ze door gelopen , had ze waarschijnlijk alle records gebroken .....