Het beeld uit veelbesproken kamp dat kwaad bloed zet in de bokssport (zelfs Conor McGregor laat zich horen)

Golovkin en Álvarez vieren allebei.
AP Golovkin en Álvarez vieren allebei.
Saul 'Canelo' Alvarez daagde Gennady Golovkin vannacht uit voor een kamp om de wereldtitels bij de middengewichten bij de IBF, WBC en WBA. Net als Floyd Mayweather en Conor McGregor kruisten ze de degens in de T-Mobile Arena in Las Vegas, maar anders dan bij 'The Money Fight', kwam er dit keer geen winnaar uit de bus. En daar waren heel wat fans en prominenten uit de bokswereld het niet mee eens.

Bijna alle kijkers leken ervan overtuigd te zijn na de kamp: de 35-jarige Golovkin verdiende de zege. Na een stevig begin van Alvarez was het de Kazach die de meeste (rake) meppen kon uitdelen en hij nam gewoon in meerdere rondes de bovenhand. Maar dat zagen de drie kamprechters anders. Eén van hen gaf 'GGG' wel degelijk het voordeel (115-113), maar een collega (Adalaide Byrd) koos voor Alvarez (118-110) en de laatste kamprechter hield het op een gelijkspel (114-114). Onbegrijpelijk, volgens heel wat boksfans.

Ook Conor McGregor deed er op Twitter zijn zegje over. "Boksen is een gek spelletje", schreef 'The Notorious', die een veelzeggende foto van 'The Money Fight' toevoegde aan zijn bericht. En 'Mystic Mac' was niet de enige die het opvallend vond dat de kamp onbeslist bleef. "Beide boksers kunnen de ring met opgeheven hoofd verlaten, maar dit was allerminst een onbesliste kamp", aldus ex-bokser Lennox Lewis.

Voor Golovkin was het zijn eerste partij die hij niet won. De 35-jarige Kazach, woonachtig in Los Angeles, heeft 37 overwinningen achter zijn naam waarvan 33 met knock-out. "Ik ben nog steeds de kampioen", zei Golovkin, die net als Alvarez meteen opriep tot een nieuw gevecht.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.