Hendrickx en Van Audekerke balen na uitschakeling op 200 meter rugslag

Lander Hendrickx.
BELGA Lander Hendrickx.
Lander Hendrickx en Nils Van Audekerke beleefden vandaag geen al te gelukkige dag op het EK in Londen. Beide zwemmers raakten niet door de kwalificatiereeksen van de 200 meter rugslag.

Lander Hendrickx zette in 2:03.47 de 31e tijd neer. "Ik hoopte om onder de 2:02 te blijven, maar blijkbaar was ik daar iets te traag voor. Ik heb geen zware technische fouten gemaakt, maar ik was gewoon niet snel genoeg."

Eerder overleefde de 22-jarige Hendrickx ook niet de reeksen van de 1.500 meter vrije slag en 400 meter vrije slag. "Ik weet niet wat er deze week net scheelde, maar het is duidelijk dat het niet is verlopen zoals we gehoopt hadden. Ook vandaag was ik aan de finish helemaal uitgeput. Spijtig dat ik geen olympische tijd heb kunnen zwemmen."

Ook Nils Van Audekerke, die eindigde als 24e in 2:02.07, kon zijn teleurstelling niet verbergen. "Ik ben niet tevreden over mijn prestatie. Met mijn individueel record (2:00.46) had ik de halve finales kunnen bereiken. Om me te plaatsen voor de Olympische Spelen (1:58.22) resten mij nog alleen de Belgische en Schotse kampioenschappen. Maar het wordt moeilijk."