Helft medailles dankzij Borlées: EK, WK of Spelen, familie al 10 jaar garantie op succes

De Tornado's klinken op hun bronzen plak met een glas bubbels.
BELGA De Tornado's klinken op hun bronzen plak met een glas bubbels.
Love 'em or hate 'em, maar één zaak moet je de familie Borlée wel nageven: ze zorgen voor medailles. Uitgedrukt in cijfers: in tien jaar tijd namen ze 48 procent van álle Belgische medailles op EK's, WK's en Spelen voor hun rekening.

In de zomer van 2008 deden Kevin en Jonathan Borlée voor het eerst van zich spreken. Ze waren prille twintigers toen ze in Peking hun olympisch debuut maakten. Complexloos. Met het aflossingsteam en Cédric Van Branteghem als kapitein haalden ze meteen de finale (4de). "Je zag toen al dat Kevin en Jo van niks of niemand bang waren", vertelt de Memorialdirecteur. "Ze gingen er voor."

Je hebt 22% van dit artikel gelezen

Lees je graag alle artikels op HLN?

Krijg nu 1 maand onbeperkt en gratis toegang tot alle artikels.

Ik wil toegang
Digitaal abonnement HLNDigitaal abonnement HLN1ste maandgratis

Stop of pauzeer wanneer je wil

  • Onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Iedere week gratis tickets en straffe kortingen1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Willem Coopman

    Die mensen verdienen meer, veel meer respect dan alle rose duivels samen. Over de Borlée's wordt weinig gepraat en geschreven terwijl deze al jaren bij de absolute blanke top horen. Daarenboven is de "Vlaamse" inbreng daar zeer miniem in. Dat zijn landgenoten waar ik terecht fier op kan zijn, echte landgenoten.