Hegemonie blijft: Oostende pakt achtste baskettitel op rij

VDB
Oostende heeft zich voor de twintigste keer, de achtste keer op rij, tot landskampioen in het basketbal gekroond. In de vierde wedstrijd van de play-off-finale versloeg het Antwerp met 69-62. De best of five eindigde zo op 3-1.

In het vierde en uiteindelijk beslissende duel sloeg Oostende meteen een kloof: 24-13 na het eerste kwart. Bij de rust was Antwerp tot 39-34 teruggekomen maar in het derde kwart (15-10) liep het verschil terug op. In het slotkwart (15-18) kon Antwerp slechts drie puntjes van de opgelopen schade goedmaken, niet genoeg om Oostende van zijn twintigste (!) titel te houden. Jean-Marc Mwema was met 18 punten de topscorer van de partij en ook Elias Lasisi (12), Braian Angola-Rodas (8 ptn, 6 rbds) en Shevon Thompson (7 ptn, 9 rbds) leverden een stevige bijdrage aan de Oostendse zege. Bij Antwerp was Paris Lee (15 ptn) het best bij schot. 

Eerder won Oostende al het eerste duel in Antwerpen met 67-73, maar nadien moest de titelverdediger in eigen huis een 61-66 nederlaag slikken. In de Lotto Arena van Antwerpen trok Oostende in het derde duel opnieuw met 57-60 aan het langste eind.

BELGA
Oostende.
BELGA Oostende.



7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • jan puype

  Dag Roel, tja, wat moet ik zeggen.... 3-1 verlies. Volledig onterecht uiteraard.... Liever uithalen naar een topcoach die al 8 (acht) jaar op rij kampioen speelt. Uiteraard hebben de scheidsrechters hem constant bevoordeeld alsook alle spelers van Oostende, want die kunnen uiteraard niet basketten. Ik meen zelfs gezien te hebben dat de scheidsen en Debaere er nog een aantal driepunters zelf ingegooid hebben en dat de matchen in uw Antwerpen totaal onverdient verloren zijn gegaan.

 • Dirk Keizer

  Onsportieve Antwerpse supporters. De resultaten van Oostende spreken voor zich. Waar zaten de geants de voorbije jaren? En na de eventuele leegloop volgend jaar? Gisteren heeft de beste ploeg gewonnen. In match 1 en 3 verloren de geants misschien wel door een slechte coaching?

 • Filip Poppelaars

  Zalige prestatie van BCO weer! Eerst schorsing van speler omzetten van half jaar naar enkele weken. Intussen deze Belgische speler vervangen voor buitenlands toptalent die mvp wordt van finale, ook intussen nog ff scheidsrechter wraken om finale te blazen. Groot respect voor de ploeg van de keizer van Oostende. Faut le faire! Proficiat BCO!

 • Charles Vanderperre

  Moors zijn mond gesnoerd !

 • Mario Feest

  Proficiat, Oostende.