Heersbrandt en Aerents stranden in reeksen 50 meter vrije slag

EPA
Op het WK zwemmen in het Russische Kazan hebben François Heersbrandt en Jasper Aerents zich niet kunnen plaatsen voor de halve finales van de 50 meter vrije slag.

In de tiende van twaalf reeksen tikte Heersbrandt als zesde aan in 22.48. Daarmee kwam hij slechts een honderdste tekort voor een plaats in de halve finales. Zijn persoonlijk record bedraagt 22.17.

Aerents eindigde in de elfde reeks als negende en voorlaatste in 22.67. Ook zijn besttijd bedraagt 22.17. Het Belgische record van Yoris Grandjean uit 2009 bedraagt 22.13.

De snelste tijd in de reeksen kwam op naam van de Fransman Florent Manaudou met 21.71. De Griek Odyssefs Meladinis plaatste zich als zestiende en laatste voor de halve finales met een tijd van 22.47, een honderdste sneller dan Heersbrandt. Heersbrandt zwom, samen met de Italiaan Luca Dotto, de zeventiende tijd van de 113 deelnemers, Aerents de 27e.

Francis Heersbrandt (met 22.48 goed voor de 17de tijd op 50m vrij): "Ik mis de halve finales op een honderdste. Ca arrive. Dat is de sport. Maar mijn race was net niet goed genoeg. Ik heb enkele foutjes gemaakt, op een WK heb je daar geen recht op. Mijn armen draaiden iets te traag. Ik zal dit met mijn coach analyseren."

Jasper Aerents (27ste tijd in 22.67 op 50m vrij): "Het was slecht. Ik ben een halve seconde trager dan in mei. Ik moet dit nu allemaal bekijken, op één-twee-drie kan ik geen verklaring geven. Op basis van mijn training zat er meer in. Dit resultaat staat haaks op mijn gevoel. Gelukkig ben ik al gekwalificeerd voor de Spelen in Rio op de 50m. Dat geeft motivatie om te bewijzen dat er meer inzit."