Hannes Obreno sukkelt met infectie

Hannes Obreno.
BELGA Hannes Obreno.
Dit weekend vindt op de Gentse Watersportbaan de eerste grote internationale roeiregatta van het nieuwe seizoen plaats. Hannes Obreno is een van de belangrijkste afwezigen. De West-Vlaamse skiffeur, die vorige zomer vierde werd op de Olympische Spelen in Rio, is al een hele tijd op de sukkel met een infectie.

"Hannes heeft last van een infectie en kan amper een training afwerken", zucht zijn coach Dirk Crois. "Tot op vandaag heeft men nog niet de juiste diagnose kunnen stellen en dat wordt nu wel een acuut probleem. Vooral voor Hannes zelf, want het gaat toch om zijn gezondheid. Wat het sportieve verloop van dit seizoen betreft, ziet het ernaar uit dat die problemen alvast zijn eerste seizoenshelft zwaar hypothekeren. Starten in de Gentse RS regatta of het BK is er sowieso niet bij en dus ook deelname aan de eerste World Cupregatta of het EK (allebei in mei) komt op de helling te staan. We hopen deze week wel de juiste diagnose te horen zodat we ons dan een beeld kunnen vormen over hoe de rest van het seizoen er voor Hannes uitziet."

Naast Obreno ontbreekt in Gent ook Eveline Peleman, die (voorlopig) een punt zet achter haar internationale carrière, en misschien Tim Brys. De partner van Niels Van Zandweghe, met wie hij een olympisch ticket veroverde maar toch moest thuisblijven (omdat Obreno de voorkeur kreeg), is geblesseerd.

"Tim vatte de stageweek (in Hazewinkel, red) aan maar moest wegens pijn ten gevolge van zijn stressfractuur de training alweer staken", legt coach Fans Claes uit. "Hij laat vandaag een echo nemen en dan zal moeten blijken of het duo Van Zandweghe-Brys dit weekend zal kunnen starten. Indien Tim moet afhaken, zullen we de jury vragen Niels de toestemming te geven te starten in de skiffrace. Het kan een leuk alternatief worden en voor de organisatoren en de vele roeiliefhebbers een uniek kans om op de Gentse Watersportbaan de wereldkampioen U23 te zien knokken tegen de Duitse en Nederlandse olympische atleten."

Zaterdag en zondag vinden op de Gentse Watersportbaan de 27e Internationale Belgische kampioenschappen voor juniores en de 17e Open Vlaamse kampioenschappen voor seniores plaats. Meer dan 1.200 boten uit negen landen gingen op de uitnodiging van de Gentse RS organisatoren in.