Hanna Mariën nieuwe voorzitster van Belgische bobsleefederatie

REUTERS
Hanna Mariën is de nieuwe voorzitster van de Belgische Bobslee- en skeletonfederatie (BFBS). Dat schrijven de kranten van Mediahuis vandaag.

De 32-jarige Mariën behaalde op de Zomerspelen van 2008 in Peking zilver met de Belgische aflossingsploeg in de 4x100 meter. Nadien startte ze met succes een bobsleecarrière als remster. Samen met pilote Elfje Willemsen eindigde Mariën in februari op de zesde plaats op de Olympische Winterspelen in het Russische Sochi. Zo werd ze de eerste Belgische atlete die zowel op Zomer- als Winterspelen aanwezig was. Na de Winterspelen zette ze een punt achter haar avontuur bij de Belgian Bullets om als personal trainer aan de slag te gaan.

"Het was een verrassing toen ze mij vroegen om me kandidaat te stellen", zegt Mariën in de Mediahuis-kranten. "Ik wilde het alleen doen als ik genoeg steun kreeg. Nu zie ik het helemaal zitten. Ik wil de sport waarin ik mooie tijden heb beleefd, iets teruggeven. Mijn ervaring wil ik nu gebruiken in mijn nieuwe functie. De Belgian Bullets doen het zeer goed. Zoals het er nu naar uitziet, staan we op het komende WK zelfs met twee Belgische bobsleeduo's, want ook het junioresteam doet het goed. En skeletonatlete Kim Meylemans, die tot voor kort voor Duitsland uitkwam, doet het ook prima. Sportief staan we er dus, financieel nog niet. Vooral bobslee is ongelofelijk duur. Mijn voornaamste taak als voorzitter is om sponsors over de brug te halen."