Hallucinante beelden: politie betrapt skiër die midden in bloedtransfusie zit

“De vijf atleten zijn vanaf vandaag voorlopig geschorst voor het gebruik of het aanzetten tot gebruik van verboden middelen”, kondigde de FIS aan in een persbericht. Max Hauke, één van de drie, werd zelfs op heterdaad betrapt, zo blijkt uit beelden die opdoken op Youtube. Het hele tafereel overschaduwt het WK noordse ski in Seefeld.

Op de beelden, zien we hoe Hauke er zéér ongemakkelijk bijzit tijdens een inval. Aangezien de bloedtransfusie nog volop aan de gang is, kan hij geen kant meer uit. Ook Dominik Baldauf, een andere Oostenrijker, zou op heterdaad zijn betrapt. Hij is evenwel niet te zien in het fragment. Het incident werd gefilmd door een official en ging viraal op het internet. De official werd intussen geïdentificeerd en riskeert zelf ook vervolging.

Verder gaat het ook nog om de Esten Karel Tammjärv en Andreas Veerpalu en de Kazak Alexei Poltoranin. Zij werden allen woensdag door de politie in het Oostenrijkse Seefeld gearresteerd. Daarnaast heeft de Duitse politie in een clandestien laboratorium in Erfurt ook nog een sportarts aangehouden. Het zou gaan om een internationaal netwerk van bloeddoping, dat al enkele jaren actief was. In totaal werden negen personen opgepakt in Oostenrijk en Duitsland.

De vijf skiërs, die tot drie jaar cel riskeren, werden vrijgelaten na volledige en gedetailleerde bekentenissen te hebben afgelegd. Dat maakte het parket van Innsbrück bekend.

Max Hauke was er gloeiend bij.
Rv Max Hauke was er gloeiend bij.70 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Mario Tersago

  Als men dan toch alles eerlijk wil laten lopen moet men ook maar camera's plaatsen in elke slaapkamer. Een contract bij uw ploeg dat men beelden, gestaafd en geijkt met tijdsweergave van elke kamer van elke skieër, wielrenner, voetballer, atletieker, .. beschikbaar moeten zijn indien dopingcontrole. Doping nemen en dan transfusie om de effecten ongedaan te maken is de ziekte van het voorbije decenium tot nu.

 • erik jagers

  Dat is juist het probleem Karel van zand, de uit dopingebruik voortvloeiende gezondheidsproblemen zijn niet voor eigen rekening maar voor die van de samenleving. Als we het 'vrij' laten dan gaat het natuurlijk gebruik pas echt de pan uit swingen. Het is goed dat we doping en drugs blijven aanklagen. Sport en maatschappij moeten zo eerlijk en gezond mogelijk gehouden worden.

 • karel van zand

  Doping maakt de prestaties aantrekkelijker voor ons, het publiek. Laat het vrij maar de daaruit voortvloeiende gezondheidsproblemen zijn dan ook voor eigen rekening. Opgelost

 • Janna Boonstra

  Schorsing voor het leven. Simpel zat.

 • frans van gompel

  sam bedfort wat heeft Merkcx hier mee te maken?